≡ Menu

Как да се справим сами с хлебарките

Заради продължителното и много горещо лято, което допринася много за развитието на огромна популация от милиони хлебарки, които заливат цялата страна, хората прибягват към всякакви варианти да се спасят от тези вредители.

В София наред с познатите ни черни хлебарки се появиха и нов вид хлебарки, те са тъмно червени и могат да летят, този вид хлебарки се размножават най-често в панелните блокове.

Добросъвестен домоуправител на многоетажен панелен блок от години сам се справя с унищожението на хлебарките и приготвя разтвор с отрова, като веднъж на два месеца пръска стълбището и апартаментите във входа.

След като напръсках входа и всички жилища от блока за пръв път на другата сутрин отдолу под блока беше черна чернилка хиляди бих казал десетки хиляди, много големи, като шоколадови бонбони, черни и беше някакъв ужас и неимоверен страх, всичко беше покрито и гледката беше шокираща. Никой не е предполагал, че са толкова много.

За да напръска целият вход на домоуправителя разтвора излиза около 20 лева, съседите са доволни защото спестяват доста от разходите си и не прибягват към услугите фирми, които обезпаразитяват, а се справят сами и третират сами жилищата си, така покриват и други належащи неща в техния блок.

Гарантирам, че ако е добре направен разтвора, след като изсъхне химикала може само с вода да се напръска, използвайки пулверизатор за да се освежи. Отровата продължава да действа, мине ли от там тази гадинка и умира.

Над сто сигнала месечно за пръскане против хлебарки получават в дезинфекционната станция в София, според специалистите обаче едно третиране не е достатъчно да се унищожат всички вредители.

Трудно става, защото са частни апартаменти и много хора ги няма, а са в чужбина и общо взето успяваме да направим една организация, която покрива към 80% от апартаментите.

От здравната инспекция в столица препоръчват всеки месец профилактично специалисти да пръскат с отрова частните жилищни помещения.

Ако пък нямате достатъчни средства за професионална помощ, последвайте примера на ентусиазирания домоуправител, който е успял да избави сам цял блок от хлебарките.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment