≡ Menu

Често задавани въпроси за хлебарките

  1. Опасни ли за хлебарките за здравето?

Не особено популярен е фактът, че хлебарките пренасят около 40 вида заболявания. Ходейки навсякъде по канализации, тръби, мазета и други нечисти места, те носят по себе си различни видове стомашно-чревни инфекции като хепатит А, салмонелоза, дизентерия и други.

  1. Вредни ли са препаратите против хлебарки?

Има както канцерогенни препарати за обработка срещу вредители, така и безвредни субстанции, които не представляват заплаха за човешкия организъм. Нашата фирма работи само c безвредни препарати, защото поставяме безопасността на клиентите си на първо място!

  1. Ще има ли ефект, ако само един апартамент от цял блок поръча пръскане против хлебарки?

Да. В този случаи ние извършваме освен стандартната обработка против хлебарки и така наречената обработка с репелентни препарати – това са субстанции, които отблъскват хлебарките от вашия дом и така дори и да има вредители в апартаментите около вас, те няма да достигнат до помещенията ви. Винаги обаче препоръчваме цялостна обработка на сградата, за да се избегне просто преселение от хлебарките от един апартамент в друг. Цялостната обработка не само по-

ефикасно унищожава хлебарки, но излиза и по-евтино за клиентите. Потърсете ни през контактната форма, ще се радваме да отговорим на вашите въпроси и да ви предложим пакет от мерки против хлебарки.

  1. Трябва ли да се подготви помещението преди да дойде фирмата за унищожаване на хлебарки?

Да. Желателно е да премахнете всякакви неща от подовете и да отместите леко мебелите, които са долепени до стената, за да бъде пръскането по-резултатно. Също така, ако в помещенията има деца или бременни жени е препоръчително те да не влизат в обработените места два часа след като е било пръскано против хлебарки. След като си тръгнем, нанесените препарати не трябва да се отмиват и се препоръчва проветряването за около 20 минути.

  1. Какво е ДДД?

ДДД е съкращение от дезинфекции, дезинсекция и дератизация. Става дума за комплекс от действия, целящи премахване на вредители (дезинсекция, дератизация) и патогенни организми (дезинфекция). При дезинсекция се прилагат най-често инсектициди – активни вещества, с помощта на които се унищожават вредните насекоми. Дератизация се отнася до контрола на гризачите и тяхното унищожаване.

  1. Може ли да се избегне появата на хлебарки?

В основата на предпазването от поява на хлебарки стои добрата хигиена на дома. Не оставяйте храна на открити места. В градски условия, където наличието на парно и канализация способстват появата на хлебарките, превенцията е също толкова важна колкото и навременната реакция. Веднага щом видите дори само една единствена хлебарка, трябва да реагирате и да обработите помещението c необходимите препарати. Когато видите, че това не помага, обърнете се към специалист в унищожаването на хлебарки.