≡ Menu

Как да предотвратим развитието на голяма популация хлебарки

Наличието на хлебарки във вашият дом си е достатъчно тежък проблем за да позволите той да се влоши и популацията на хлебарки да се увеличи значително. Освен, че пренасят болести и са изключително досадни хлебарките се размножават изключително бързо и ето защо трябва да се действа бързо за да не се допусне увеличаването на техния брой.

голяма популация хлебарки

голяма популация хлебарки

Едно е да се справите с няколко хлебарки, съвсем друго е да се борите срещу цяла колония от тези нагли създания. Ще ви дадем няколко съвета как да се справите с подобен проблем и да предотвратите повторната му поява.
Необходими материали:

  1. Борна киселина
  2. Захар
  3. Какао
  4. Прахосмукачка
  5. Димки срещу хлебарки

Стъпка 1: Установете наличието на хлебарките „нашественици”

Според това къде по света живеете, хлебарките могат да варират видово и по размери. Все пак техните характерни белези са ясни на всеки. Важното е да ги търсите вечер, чрез фенерче за да не ги уплашите и да се скрият. Ако забележите дори една хлебарка, то със сигурност там някъде се спотайват нейните роднини. Претърсете тъмните и влажните места във вашия дом като: под хладилника, под мивката, в банята и т.н.

Стъпка2: Открийте откъде идват

След като вече сте установили къде се крият хлебарките. то е време да разберете откъде влизат в къщата ви. Претърсете повърхностите на пода и стените за евентуални пукнатини, огледайте канализацията и други подобни места. Има огромна вероятност хлебарките да са влезли през някой прозорец или директно през вратата.

Стъпка3: Първата вълна

За да убиете голяма популация от хлебарки поставете димки срещу хлебарки на най-ключовите за тях места във вашия дом, като предварително изведете всички хора и домашни любимци извън къщата. Трябва да почакате и известно време преди отново да влезете в дома си. Когато отново влезете в къщи използвайте прахосмукачка за да се отървете от телата на мъртвите хлебарки

Стъпка4: Предотвратяване на втора вълна
Димките от подобен вид никога не успяват да убият абсолютно всички хлебарки, но значително намаляват техният брой.

Трябва да вземете и някои превантивни мерки – смесете равни части от борната киселина, захарта и какаото и ги поставете на най-използваните от хлебарките места, така постепенно ще се отървете и от оцелелите след димките хлебарки. Процесът може да отнеме до 6 седмици, а през това време спрете техният достъп през входната точка на тяхното влизане в къщата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment