≡ Menu

Как да предотвратим появата на хлебарки в нашия дом

Унищожаването на хлебарки, повечето от хората напълно ще се съгласят с нас, че хлебарките са едни много досадни гадини, и почти никой не ги харесва, всеки иска напълно да се избави от тези гадинки. В тази статия ще ви дадем колкото можем повече полезни съвети, как да се борите и да се предпазите от тяхната поява и да нямате хлебарки във вашето жилище.

Ако вече веднъж сте премахнали хлебарките, вие трябва да сте наясно, че това е битка, която не е напълно спечелена. Тепърва ще трябва да спазвате няколко основни и много важни правила и да предотвратите тяхната повторна поява.

Черно-кафява (Blatta orientalis)

Черно-кафява (Blatta orientalis)

Хлебарките са животни и като всички такива обичат да живеят на удобни за тях места, където има благоприятна среда като храна, вода и удобни места където да се крият. Ако сте последователни и не им предоставите това удоволствие, то е почти сигурно, че тези гадинки хлебарките няма да обитават жилещите ви. Много важно условие да се борите с хлебарките е напълно да предотвратите тяхната поява и да поддържате максимално чист дома си. Винаги изчиствайте добре след всяко едно хранене или когато готвите не позволявайте и най-малките хранителни остатъци да остават по земята, мивката или мястото където нормално приготвяте храна, това са местата които обичат най-много и затова се нанасят трайно в жилището ви.

Още едно много важно условие е добре да прибирате продуктите от които приготвяте храната, да няма картофи, лук, домати, плодове по масите, правилното съхранение е ключа за успеха ви. В никакъв случай не трябва да позволявате на хлебарките да се промъкнат или доберат до тези продукти. Направете всичко възможно да съхранявате повечето неща във вашият хладилник, а тези които не може да са в него да са плътно затворени в подходящи за тях места където хлебарките не могат да ги достъпят.

Съхранението на отпадъците е едно от любите им места, затова кошчето ви трябва да е с капак, който се затваря плътно. Ако имате домашен любимец не оставайте храна и вода вечер и редовно почиствайте мястото където се храни той, хлебарките посещават с охота тези места. Хлебарките се привличат от всякаква храна, и могат да се хранят с много различни неща, затова не се притеснявайте да ограничавате хранителни неща, които мислите, че хлебарките не обичат. Храната не е основния фактор при унищожаването на хлебарките, непременно вземете в предвид и достъпа до вода, която е изключително важен фактор за оцеляването на хлебарките. Ако имате течове непременно трябва да се спрат независимо дали са в канализацията или капещ кран трябва да поддържате мокрите помещения възможно най-сухи. Старайте се на всяка цена да постигнете това в един сух дом.

Най-уязвимите места са точно банята и кухнята, защото дават на хлебарките любимите им неща храна и достъп до жизнено важната вода за тях, без която не могат да оцелеят. Местата които обитават предимно са ъглите по стаите зад шкафове, където има малко разстояние между шкафа и стената, зад хладилника, трябва да напръскате тези места с препарат или да поставите някаква отрова точно там. Ако все пак мислите, че вие лично не можете да направите всичко това и да се справите с този проблем, то в никакъв не се колебайте да се обърнете за съвет или помощ към специалисти в тази област. Те са специализирани в унищожаването на хлебарки, всичко това трябва да стане в рамките на нормалното време, а не когато стане огромен проблем за вас. Трябва да се обърне голямо внимание и на профилактика след това да не се повтори проблема, а да се избегне появата на хлебарки в жилището ви от тези неканени гадинки. В никакъв случай не се притеснявайте да се обадите повторно на специалист, в крайна сметка това си е точно тяхна професионална работа и те разбират най-добре и максимално в кратки срокове ще ви отърват от хлебарките и те няма да се появяват в вашия дом.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment