≡ Menu

Унищожаване на хлебарки

Унищожаване на хлебарки без отрова. Как да се отървем от хлебарките, и трайно да премахнем хлебарките от дома си.

Тези три въпроса си ги е задавал всеки, който има или е имал проблем с изтребването на хлебарките в дома си.

Когато домът им бъде нападнат от хлебарки, хората често изпадат в паника и почват да пръскат с всякакви знайни и незнайни препарати опитвайки се да се отърват от тях. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да се отървете от хлебарките и да предотвратите тяхното завръщане без да се налага да използвате отрова.

хлебарки

хлебарки

1. Почиствайте редовно дома си

След като се нахраните не оставяйте трохите, а възможно най-бързо ги почистете. Не забравяйте, че хлебарките ще живеят месеци благодарение на тях. Минавайте с прахосмукачка всяко затънтено място във вашия дом. Проверете за остатъци под хладилника, тъмните влажни ъгли, както и около шкафовете.

2. Хлебна сода и захар

Смесете равни количества от веществата. Поставете малки количества от така получената консистенция на местата, където най-често сте забелязвали хлебарки във вашия дом. Захарта ще привлече хлебарките, а след като хапнат от сместа содата в нея ще им образува страхотни стомашни проблеми в следствие на което те ще умрат. Допълвайте поставките, ако е нужно. Макар да звучи примитивен, този начин е изключително ефективен за справяне с хлебарките.

3. Борна киселина

Смесената с брашно и захар борна киселина, също е един ефективен начин да се отървете от хлебарките. Поставете сместа на места, където сте забелязали да се разхождат хлебарки. Сложете им и вода. Имайте предвид, че борната киселина смесена с вода е смъртоносна и бързо ще се справите с унищожаването на хлебарките във вашият дом. Субстанцията не е токсична и ще Ви помогне да избиете досадните вредители, като атакува нервната им система и ги парализира след което те бавно, но сигурно умират.

4. Отстранете трите неща, които хлебарки обичат

Хлебарките обичат определени неща изключително много, постарайте се да ги елиминирате от вашия дом и така ще изкорените проблема. Трите неща любими на хлебарките са тъмнината, храната и водата. Почистете забравените хранителни остатъци за да не попаднат в лапите им. Спрете достъпа им до вода като поправите течовете. Осветете тъмните ъгли на вашата къща за да няма къде хлебарките да се крият.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment