≡ Menu

Унищожаване на хлебарки и как да си направите капан за хлебарки с подръчни средства

Ефикасните капани, които са специално направени за хлебарки са много трудни за намиране по магазините и на Българския пазар. Сигурни сме че почти всеки, който има този проблем и се е сблъсквал с него и той е свързан с наличието на досадните хлебарки в неговия дом. Убедени сме, че знаете с какви усилия трябва да се отървете от тази напаст и от тяхното нежелано присъствие.

капан за хлебарки

капан за хлебарки

Най-добрият вариант, често си остава да повикате фирма за борба с вредители в която има специалисти и по-конкретно такива за борба с хлебарки, които да се справят с тях, но ако все пак не искате да правите това по една или друга причина, то ви остава варианта сами да си помогнете и да решите веднъж завинаги проблема.

Изследвания доказват, че много от хлебарките могат и ще оцелеят дори след мощен ядрен взрив. Също така хлебарките имат изключителната способност да се размножават невероятно бързо, като женската хлебарка може да снася до 40 яйца и то едновременно. А това ви изправя пред много сериозна опасност от масово нашествие на хлебарки във вашата къща, а най-добрият начин за борба с хлебарките е да се справите с тях и да предотвратите тяхната поява още преди да са се излюпили.

Ето няколко ефикасни начина да се справите с досадния проблем с хлебарките във вашия дом:

Борна киселина

Един универсален унищожител на хлебарки е борната киселина. Смесете три лъжички борна киселина, три лъжички захар и три лъжички вода в хомогенна маса, най-често се използват сварени картофи които се смачкват на пюре. Така приготвена, сместа внимателно се поставя на различни местата, където най-често сте забелязвали да се появяват хлебарки. Тъй като тази субстанция прави така, че обезводнява хлебарката, и тя умира много бързо защото не може да навакса това обезводняване и загива в кратки срокове, като пренася това вещество и до останалите хлебарки от семейството така те също умират.

Сода бикарбонат

Почти всеки има сода бикарбонат в своята кухня. Освен обичайната и употреба тя има и много странични приложения, като едно от тях е да ви отърве от хлебарките. Можете да приготвите отрова за хлебарките по същия начин, както процедирахме и с борната киселина – 3 лъжички сода, 3 лъжички захар, 3 лъжички вода. Подобно на сместа съдържаща борна киселина и тази няма да убие хлебарката веднага, а чак след като от отровата опитат и нейните „съквартиранти” и деца. Може да ви се наложи да добавяте няколко пъти отрова за да се отървете от всички хлебарки, но това със сигурност ще се случи, просто е въпрос на време.

Сапун и вода

Този метод е също доста ефективен, но той няма да унищожи хлебарките, които се спотайват в гнездото, а само тази, която сте напръскали със спрея. Смесете в подходящ съд 1 чаша вода и 1 лъжица течен сапун. Разбъркайте добре и когато видите хлебарка я напръскайте. Благодарение на сапуна, хлебарка не може да диша и съвсем скоро умира. Друг начин да се отървете от хлебарките е просто да оставите буркан с вода близко до тяхното гнездо, когато хлебарките влязат да пият от буркана ще осъзнаят, че не могат да излязат и ще се удавят.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment