≡ Menu

Унищожаване на хлебарки – Как да открием хлебарките

Хлебарките биват от най-различни видове и размери, като всеки отделен вид има свои собствени характеристики и навици. Не подценявайте хлебарките – все пак те са еволюирали и оцелели милиони години, дори след масовото измиране на динозаврите.

Предоставяме ви малък наръчник, който ще ви разясни как да се справите с хлебарките и да предотвратите тяхното завръщане.

1. Открийте хлебарките.

Ако имате подобен проблем във вашия дом сте свикнали, когато пуснете лампата гадинките да търсят тъмно място където да се скрият. Баните и кухните са основните места където хлебарките, могат да се покрият, затова наблегнете на тяхното намиране именно там.

хлебарки в банята

хлебарки в банята

2. Почиствайте редовно.

За да предотвратите появата на хлебарките е важно да поддържате висока хигиена във вашия дом. Това ще остави хлебарките гладни и жадни и те ще отидат да досаждат на някои друг или просто ще умрат от глад. Съхранявайте всякакъв вид храна в пластмасови контейнери в хладилника за да няма как хлебарките да се докопат до нея. Ограничете и притока им на вода като поправите евентуалните течове в дома си.

3. Унищожете хлебарките.

Поръсете или поставете в специални малки контейнери борна киселина по местата, където хлебарките се укриват най-често. Борната киселина е известна с това, че е универсален убиец на хлебарки, като не представлява опасност за домашните Ви любимци, които инцидентно могат да се окажат в близост до нея.

4. Повторението е майка на знанието.

Ако все пак хлебарките се появят отново преминете към стъпка 2 и 3 или ако нямате това време просто се обадете на професионалисти специализирани в борбата с вредители и по-конкретно в тази с хлебарки.

5. Живейте без хлебарки.

След като сте отстранили досадните хлебарки от вашият дом, може да се насладите на неговия уют и комфорт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment