≡ Menu

Унищожаване на хлебарки – ДДД услуги

Унищожаването на хлебарки е много срещан проблем в почти всеки дом, на второ място се класират бълхи и мишки, като постоянно явяващи се обитатели на почти всяка селска къща, като не прави изключение къщите, които се намират в по-малките и централни градове.

Като особено опасни за здравето и крайно досадни с постоянните набези над храната ни са хлебарките, които задължително пренасят много зарази за хората обитаващи дома заедно с тях, и ги излагат на редица неприятни и опасни болести, които не трябва да се пренебрегват.

За да можем успешно да се борим с хлебарките и да ги премахнем окончателно от дома си ние трябва да сме наясно с навиците им за да е ефикасна борбата с тях и да не викаме панически помощ хлебарки, а да се справим с тях и да вземем правилното решение.

унищожаване на хлебарки

унищожаване на хлебарки

Как да спечелим много трудната и изключително тежка борба с хлебарките:

Къде се заселват най-често хлебарките и защохлебарките се заселват по много и най-различни начини да разгледаме някой от тях.

Хлебарките са многобройна напаст и с много различни размери като ново излюпените могат да се промушат през най-малката пролука на входната ви врата, вентилационни шахти, въздухопроводи, през електрически инсталации, включително много малки тръби от където минават електрическите кабели, чрез канализацията и много други места.

Хлебарките могат да се движат бързо и за кратко време изминават учудващо големи разстояния за техния размер могат с успех да се прехвърлят от далечна сграда, която се намира в района ви.

Анатомичното им устройство напълно им позволява да се натрапват, като се промъкват през миниатюрни цепнатини и незабележими отвори – някои видове ключалки, дограми и други.

хлебарка

хлебарка

Те биват пренасяни с кашони, опаковки, дрехи, мебели, кутии, каси и други.

Каква е идеалната среда за развитие на хлебарките:

За голямо съжаление вашият дом е невероятно благоприятна и идеална среда за тях и за размножаването им обикновено те не са повече от четири вида за България.

Нашият дом им предлага много разнообразна храна миниатюрните остатъци са планини храна за тях, топлината е стимул за постоянно размножаване на хлебарките, а водата от банята, тоалетната и кухнята им дава така необходима и жизнено важна вода за тях.

Тъмните и трудно достъпни за нас места и прахосмукачките са идеални за безопасни убежища за хлебарките и място където те снасят яйцата си, а това става през цялата година заради подходящата температура в дома ни.

Къде се крият и къде да ги търсим най-често – тъмни места зад шкафове, печки, хладилника, тоалетните и баните, перално помещение, килер, покрай домашното кошче за боклук и тръбите, където минава водата, аспирацията и тръбите за мръсния канал и много други места.

Размножаване на хлебарките:

Конкретно за най-популярната хлебарка в България, черно-кафява (ориенталска хлебарка).

Хлебарките се размножават с темпове, които са изключително бързи, това е така защото от една оотека съдържа от 16 до 18 яйца и от нея се излюпват от 16 до 18 хлебарки.

видове яйца на хлебарки

видове яйца на хлебарки

Една добре развита женска хлебарка може да снесе невероятното количество от 8 оотеки в които има средно от 16 до 18 яйца, през целият си живот, който е от една година до една година и половина така новото поколение ще се увеличи приблизително с 128 до 144 нови хлебарки, а да припомним, че това е само една единствена хлебарка.

Преди да се отдели яйцето от хлебарката то се отлага в така наречената оотека – това е малка капсула в самия края на коремчето и.

оотека

оотека

За успешното излюпване на яйцата са необходими 20 до 30 дена но това зависи много от температурата ако е по-топло яйцата се излюпват по-бързо.

Хлебарките са най-активни през късните часове на нощта когато всички спят.

Ако ви се случи да видите две три хлебарки през целия ден това е знак, че има много повече, които са ви отбягнали от погледа, а това е знак, че има нашествие, което е тревожен сигнал да се вземат спешни мерки срещу хлебарките.

Чести заболявания и причинени алергии, от хлебарките:

Хлебарките са преносители на ужасно много и различни заразни заболявания – хепатит, коремен тиф, дизентерия, салмонела, а също и астма и различни алергии, особено при по-малките деца и голяма част от по-чувствителните хора. Това означава че борбата с хлебарките е крайно наложителна за здравето на хората.

Видове хлебарки:

По целия свят има разпространени около 4600 вида различни по форма и размер хлебарки. Те са едни от най-неканените вредители, които се срещат в по-големите градове. Имат голям успех и се разпространяват в домовете на хората и обществени сгради, цехове и помещения, където се складират храни. В България обитават жилищата на хората предимно 4 вида хлебарки:

1.Черно-кафява (ориенталска хлебарка) – латинско название (Blatta orientalis)

Черно-кафява (Blatta orientalis)

Черно-кафява (Blatta orientalis)

2.Дългоантенеста (дългоантенеста хлебарка) – латинско название (Supella longipalpa)

Дългоантенеста (Supella longipalpa)

Дългоантенеста (Supella longipalpa)

3.Американска (американска хлебарка) – латинско название (Periplaneta americana)

Американска (Periplaneta americana)

Американска (Periplaneta americana)

4.Жълто-кафява (германска хлебарка) – латинско название (Blattela germanica)

Жълто-кафява (Blatella germanica)

Жълто-кафява (Blatella germanica)

Как да си помогнем и да се отървем от този проблем с хлебарките?

Борбата с хлебарките в дома ви може да е непосилна и да бъде непосилна без помощта на опитен в областта професионалист за да се вземат правилните мерки.

Хлебарките са изключително добри в криенето, и е непосилно намирането им от вас. Използването на предлаганите на Българският пазар спрейове за домашна непрофесионална употреба в някои случаи, не решат проблема изцяло поради изброените по-долу причини:

  • Честото употребяване на един препарат непременно води до много бързо развиване на резистентност на хлебарките когато се прилага.
  • Препарати от този тип действат единствено и само на тези хлебарки, които са били третирани с него директно те нямат остатъчно действие.
  • Много важно е да се напомни, че не само с какво се третират или обработват, а и КОГА (важен стадий на развитие на третираната популация) и КЪДЕ (са абсолютно точните места, където обитават хлебарките).

От голямо значение и много важни са превантивните мерки, които требва да се вземат:

  • Не дръжте никаква храна достъпна на открити места.
  • Винаги обработвайте сифоните от канализацията и задължително дръжте запушени всички отходни тръби.
  • Дори и да нямате проблем и не срещате хлебарки във вашия дом или в сградата където живеете, трябва да провеждате минимално два пъти през годината превантивни обработки.
  • За да постигнете много добър, дори максимален ефект ви е необходимо единствено да се обработват и целите сгради – мазета, тавани, стълбища, и всички помещения.

Какво трябва за знаем като провеждаме борбата с хлебарките:

Борбата може да е доста лесна, естествено ако извикате професионална помощ от фирма, която е специализирана в ДДД услуги. Друг е въпросът до колко всичко ще е успешно, като бъде напръскано против хлебарки, това зависи от много различни фактори.

  • От голямо значение са и вида структурата и каква площ е обекта.
  • Конкретния стадий на развитие на хлебарките и тяхната популация и самия вид на хлебарките, които се третират.
  • Винаги използването на качествени професионални препарати, които са с много дълго действие след самото пръскане и имат много активни вещества с различни характеристики в тях с това се стремят да се избегне резистентност към препаратите.
  • Трябва задължително да се използва и специална за целта екипировка и помощни специални защитни средства.
  • Провеждане на повторно пръскане – защото препаратите не действат по никакъв начин на яйцата на хлебарките, затова е крайно необходимо да се направи повторното пръскане след като се излюпят яйцата от предното поколение.
яйца на хлебарки

яйца на хлебарки

За да си спестите много време и не на последно място нерви за борба с различни вредители, които са много досадни и трудно се унищожават, трябва да се обърнете непременно за помощ към много добри професионални специалисти от фирмите, занимаващи се с ДДД услуги:

  • Като те ще ви предложат много качествено и напълно професионално унищожаване на хлебарки, унищожаване на мишки, унищожаване на плъхове, унищожаване на бълхи, унищожаване на кърлежи, унищожаване на дървеници, унищожаване на мравки, унищожаване на оси и много други услуги, които предлагат ДДД фирмите.

ДДД е съкратено от Дератизация – Дезинфекция – Дезинсекция, които се извършват на различни обществени сгради и различни по характер частни жилища и други.

www.HLEBARKI.eu ДДД – контрол

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment